Laud’Ars, Finalista als Premis de Reconeixement Cultural Baix Llobregat

L’orquestra Laud’Ars, de Sant Joan Despí, ha estat escollida finalista dels Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat en la categoria musical. El veredicte final del jurat es donarà a conèixer el dia 16 de novembre a l’Ateneu de Sant Just Desvern. Aquesta setmana, el jurat ha informat de les candidatures finalistes. Són 38 d’un total de 93. D’aquestes, tres opten al premi Joan Cerrerols i Fornells de Música.

El guardó l’atorga el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i es va crear a 1999 per reconèixer públicament persones, associacions, institucions o empreses que hagin destacat en algun dels àmbits del cartell de premis. Dins la categoria musical, juntament amb Laud’Ars, opten al premi Ramón Moragas i Badia, de Sant Just Desvern, i la coral centenària la Coloma, d’Esplugues de Llobregat.

La resta de categories reconeixen professionals, agrupacions o experts en l’àmbit de les arts escèniques i el cinema, les arts visuals, literatura, la recerca o la pedagogia. L’entrega de premis tindrà lloc el dia 16 de novembre a l’Ateneu de Sant Just Desvern 16 de novembre a l’Ateneu de Sant Just Desvern, a la nit de la cultura del Baix Llobregat.

Laud’Ars és una orquestra de corda polçada amb seu a Sant Joan Despí (Barcelona). Ofereix concerts i participa en festivals de música, dins i fora de Catalunya, dins i fora de Catalunya. Va ser fundada el 1982 pel mestre Andrés-Ángel Sánchez García. Actualment, consta d’una vintena de músics. L’orquestra ha participat en la posada en escena de diverses sarsueles, que inclouen representacions de, d’Amadeu Vives, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, als anys 1988 i 2010. A més, Laud’Ars és membre fundador de la FEGIP (Federació Espanyola de Guitarra i pua) i cada tardor, des de fa vint, organitza la Trobada Llaudística, per la qual han passat prestigioses agrupacions de plectre.